Dünya Üzerindeki En Muhteşem 4 Çikolata Butiği

    Dünya üzerinde birçok muhteşem şey var ama çikolata dendi mi akan sular durur. Eğer çikolatasız gün geçirmiyorsanız, çikolata yemezsem mutsuz olurum diyorsanız siz iflah olmaz bir çikolata aşığısınız ve er ya da geç bu çikolata butiklerine uğramalısınız.

    PİERRE MARCOLİNİ

    pierre-marcolini-avenue-louise-1024x732

    Belçika’nın başkenti Brüksel’de adeta bir mücevher dükkanını andıran Pierre Marcolini, bir çikolata ustası olan ve şu sıralar İsviçre’deki Çikolata Mükemmeliyet Merkezi’nde Nestle için yeni tatlar arayan Pierre Marcolini’nin dükkanı.  Burası sıradan bir çikolata dükkanı değil, pek çok otoriteye göre dünyanın en iyi çikolatalarının yapıldığı bir çikolata cenneti. Ana şubesi Brüksel’de olan Pierre Marcolini’nin Japonya, Kuveyt, Fransa ve İngiltere’de de şubesi bulunuyor. Pierre Marcolini’nin muhteşem ve birbirinden farklı çikolataları ise insanı mutluluktan sarhoş edecek cinsten.

    marcolini3

    Çikolatalarının tadıyla olduğu kadar görünümüyle de ilgi çekmesi için farklı tasarımlara imza atan Pierre Marcolini’nin yaptığı her çikolata birer sanat eseri gibi.

    Bunlar bana yetmez diyenler için internet sitesi: www.marcolini.be


    LA MAİSON DU CHOCOLAT 

    la-maison-çikolata

    Fransa’nın ünlü La Maison Du Chocolat mağazası ilk bakışta bir aksesusar dükkanını andırsa da burası aslında dünyanın en muhteşem çikolatalarını üreten bir çikolatacı. Fransa dışında Hong Kong, Japonya, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de de şubesi bulunan La Maison du Chocolat, lüks çikolata butiklerinin başını çekiyor.

    la-maison-du-chocolate

    Çikolatalarının tasarımlarına da önem veren La Maison du Chocolat’ın özellikle yoğun kıvamlı ganaj çikolataları popüler. Farklı meyvelerle zenginleştirdiği çikolataların hediyelik tarzı tasarımları ise ‘ah bir zengin olsak’ dedirtiyor.

    Mükemmel çikolatalara detaylı bakmak için adres: www.lamaisonduchocolat.com


    MARİEBELLE

    mariebelle

    New York’un meşhur çikolatacısı Mariebelle, ismi kadar karizmatik çikolataların adresi. Soho’da bulunan Mariebelle hem bir çikolata dükkanı hem de kafe. Muhteşem Aztek sıcak çikolatasıyla ünlü Mariebelle, hazırladığı hediyelik çikolata setleri ile New York’tan dönerken alınması gereken hediyelerin en başında yer almalı.

    Marie-Belle-NYMariebelle’nin hediyelik çikolata setleri özellikle tasarımlarıyla ilgi çekiyor. Her çikolatanın üzerine farklı desenler işleyen Mariebelle’ye New York’a yolu düşen herkesin uğraması gerek.

     Mariebelle’nin site ve blog adresi: www.mariebelle.com

    RİCHART

    richart

    Fransa, İtalya, Amerika ve İspanya’da şubeleri olan çikolata tasarım butiği Richart, lüks ve orijinal çikolatalar yapıyor. Birbirinden farklı konseptlerde çikolata tasarlayan Richart’ın favori çikolataları arasında yaban mersinli, körili ve fesleğenli çikolatalar yer alıyor.

    richart

    Bakmaya doyamayanlar için internet sitesi: www.richart-chocolates.com

     

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir