Bir yer, bir beden birden fazla ruh… Sabah tatilci, akşamüstü balıkçı, gece ‘klabır’. İnsanın bütün kişiliklerini ortaya döker Bodrum. Gecesi yorar, sabahı dinlendirir, akşamı doyurur, öğleni uyutur. Balığı güzeldir, denizi o biçimdir, gecesi çarpar, rüzgarı kendine getirir. Bir de en çok Eylül’de güzeldir.
Hava alanından Bodrum’a Nasıl Gittim?
Milas hava alanı Bodrum’a biraz uzak ve benim bildiğim herhangi bir toplu taşıma aracı yok. Bu seferki Bodrum yolculuğunda hava alanından Gündoğan’a gitme şansım yüksekti; özel arabayla gittim fakat normal şartlarda Atlas Jet’i kullanmışsam onların ücretsiz servisleriyle; THY’yi kullanmışsam da ücretli servis Havaş’la Bodrum merkeze giderdim. Hava alanından Bodrum’a gitmek yaklaşık 50 dakikanızı alıyor.
Ne Yedim/İçtim?
* Bitez Dondurma: Bodrum marina boyunca yürüdüğünüzde meşhur Bitez Dondurma’yı görmemek imkansız. Yer bulma konusunda sezon zamanları biraz sıkıntı yaşanıyor ama tüm sıkıntı özellikle de bal badem dondurma yiyince kayboluyor.
* Vespa Cafe&Restoran: Bodrum’un fazla kalabalığından bunalıp bir şeyler içmek ve güzel müzik dinlemek için en ideal yerlerden biri. İçecek mönüsünde başı İtalyan suları çekiyor. Fiyatlar ise gayet makul.
* Sünger Pizza: Bodrum’a her gittiğimde uğradığım yerlerin başında geliyor burası. Son olarak dört peynirli ve klasik karışık pizzasını yedim. Kesinlikle dört peynirli diyorum.
* Yunuslar Karadeniz Pastanesi: Ve mahkum son arzusunu dile getirdi: Pürüzyen. Bilen bilir, bilmeyen de çok şey kaçırır bir yer Yunuslar Pastanesi. Fotoğraf her şeyi anlatmıyor mu zaten? Benim çok sevdiğim bir tatlı olan pürüzyen sabah 10.30 gibi çıkıyor. Ve bu mucizeyi fırından çıktığı gibi, sıcak sıcak yemek gerekiyor. Bunun dışında saat kaçta giderseniz gidin Yunuslar’da aç kalmazsınız.
* Şirin Sebzeli Döner: Bodrum’un hemen her yerinde döner yemiş biri olarak buranın döneri üzerine hiçbir yer tanımıyorum. Favorim sebzeli tombik döner (kopit). Fiyatı ise 6 TL.
* Mahfel Cafe: Deniz kenarı, dinlenmelik bir yer için pek fazla alternatif yok Bodrum’da. Burası da kötünün iyisi. Tek güzel yanı da Bodrum Kalesi manzarası.
Akşamları Neredeydim?
* Tango: Bodrum marina tarafında bulunan Tango, size nezih bir ortam ve güzel müzikler vaad ediyor. Ben Akdeniz müzikleri ağırlıklı canlı performans eşliğinde şarap içtim. Siz canlı tango performanslarını da izleyebilirsiniz.
* Vittoria: Akşamları restoran olan Vittoria, gecenin ilerleyen saatlerinde gece kulübüne dönüşüyor. Havadar ve kız kıza gidebileceğiniz bir mekan. Clup müzik sevenler kesinlikle uğramalı. Fiyatlar ise ortalamanın biraz üstünde. Bira 20 TL.
* Marina Yat Clup: Marinalar benim ikinci evimdir. Hele ki Bodrum’daysa. Üstelik her gece başka bir güzellik sunuyorsa. Mesela bir gece Fuat Güner, bir gece Fatih Erkoç, bir gece de Garo Mafyan&İzmir Express Orkestrası dinleyebiliyorsan. Giriş ücretsiz. İçki fiyatları ise Bodrum’daki birçok yere göre uygun.
* Tekilacılar Sokağı: Bodrum’un en hareketli, en dinamik ve en eğlenceli yerlerinden biri. Geceyi tekilayla başlatıp tekilayla bitirenlere gelsin.
* Kule Rock City: Bodrum’un en sevdiğim yerlerinden biri. Eğer üst üste giderseniz aynı müzikler sizi biraz sıkacak olsa da bağıra bağıra şarkı söylemek bambaşka bir duydu. Adından da anlaşılacağı üzere mekanda yerli ve yabancı rock müzik hakim.
* Mandalin: Farklı müzikler dinlemek istiyorsanız, Bodrum Kalesi manzaralı Mandalin tam size göre. Pop ve 45’lik gecelerinden, rocknroll partilerine kadar birbirinden hoş konseptlerde iyi müzik dinlebilirsiniz burada. Ayrıca çeşitli kokteyller deneyebileceğiniz bir yer Mandalin. Ben Caprice adında bir kokteyl içtim. Vanilya seviyorsanız denemelisiniz.
Ne Aldım?
Ne Keşfettim?
Bodrum Deniz Müzesi: Bodrum’a her gittiğimde bir türlü içeri girmek nasip olmuyordu. Hoş gene tam olarak nasip olmuş değil. Kapanış saatine yakın girebildim içeriye. Ve o güzelim gemilere doya doya bakamadan çıkmak zorunda kaldım. Müzeye giriş fiyatı: Tam 5 TL, İndirimli 2,5 TL.
No Comments