RunDatça 2019: Datça’ya Koşa Koşa Gitmenin Bir Nedeni Var

    İşte koşa koşa geldim, dilediğince kapandım bademlerine Datça… Güzelliklerle dolu, ‘buraya yerleşilir’ denilen nadir yerlerden biri olan Datça’ya koşarak gitmek için birçok neden var. Onlardan biri de, benim de geçtiğimiz aylarda katıldığım Badem Çiçeği Festivali. Bir karnaval havasında geçen, Datça’nın meşhur bademlerini tattığım Badem Çiçeği Festivali‘nin organizasyonunu düzenleyen Atalay’s Event elinden çıkma RunDatça da bir başka neden oluyor Datça’ya gitmek için. Badem Çiçeği Festivali ile Türkiye’nin en güzel festivallerinden birine ev sahipliği yapan Datça’da, alternatif turizm ve doğa temalı etkinliklerinden biri olan RunDatça bu sene 14 Nisan Pazar günü yapılacak.

    RunDatça 2019

    Datça Yarımadası’nda gerçekleşecek olan RunDatça’nın kapısı koşmayı ve sporu seven her yaştan profesyonel ve amatör koşuculara açık. Yok ben koşamam alırım çayımı sahilde içerim diyen varsa yorum bıraksın alternatif Datça Çay etkinliği yapalım sdjs. Bu arada tamam koşma konusunda ben de üşengeç biriyimdir ama Datça’da da koşulur be kardeşim. Mis gibi hava, elinin altında deniz, yemyeşil ve masmavi manzara. Tamam önce koşu çay sonra. Anlaştık mı?

    RunDatça bu yıl 3. kez düzenleniyor. Yani aslında öyle çok da yeni bir organizasyon değil. Türkiye’nin dört bir yanından 1.000’in üzerinde sporcunun katılımı bekleniyor. RunDatça’daki koşu mesafeleri 21K, 10K, 5K şeklinde olacak. Yarışmada genel klasmana ek olarak yaş kategorilerinde de derecelendirme yapılacak. Sporcular, hem genel kategoride, hem de yaş kategorilerinde dereceye girerek kürsüye çıkma şansı elde edecekler.

    RunDatça parkurunu koşarken Datça’nın merkezini de gezme fırsatı bulabiliyorsunuz. Bir güzellik de RunDatça sadece yetişkinlere özel değil, bu şahane organizasyonun bir de RunDatça Junior ayağı var. RunDatça Junior etkinliğinde de 6-11 yaş arası çocuklar 500 metre, 12-15 yaş arası çocuklar 1 kilometre koşacaklar.

    RunDatça’ya gidecek olanlar için Datça merkezinde kurulacak etkinlik alanında, Cumartesi ve Pazar günleri de sponsor firmaların etkinlikleri yer alacak. Ay ben koşa koşa giderim Datça’ya diyenler, organizasyon hakkında detaylı bilgiyi Özge Atalay’dan alabilir. 0532 569 7490 kendisinin telefonu. Benden de selam söyleyin kendisine, çünkü çok tatlı bir insan:)

    Hadi ben koştum.

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir