Belgrad’da Nerede Kalınır? Evet bu ‘nerede kalınır’ sorusu gerek konumuzun içeriği olan Belgrad için gerekse başka şehirler için sorulacak soruların başında geliyor. Otel aramalarında sıklıkla referans aldığım Booking’in faaliyetlerini durdurması, özellikle gerçek otel yorumları için düşündürücü oldu benim açımdan. Çünkü özellikle yurt dışında otel, hostel, ev gibi konaklama alternatiflerinde yorumlar, görseller benim için büyük bir önem teşkil ediyordu. Bu blogda ayrıca açtığım konaklama kategorisine de bundan sonra kaldığım yerleri yazacağım, ki sizin için de belki bir faydası olur.

    Belrad'da Nerede Kalınır?

    Belgrad, Türkiye’den vize istemeyen ülkelerden biri olan Sırbistan’ın başkenti. Türk turistlerin ilgi gösterdiği Belgrad’da gezilecek yerler oldukça fazla. Belgrad gezi rehberi ile birlikte 5 gün boyunca burada kaldığım evi de yazmak istedim. Çünkü yazılmayı çok çok hak eden, ve başlıkta da dediğim gibi artık Belgrad’daki evim olan bir yer kendisi.

    Belgrad’da Nerede Kalınır?: Apartment Modus

    3 kişiyiz, Belgrad’da 5 gece kalacağız ve aylardan Belgrad’ın en soğuk ayı olan ocak. Booking üzerinden birçok araştırma yaptıktan sonra Apartment Modus‘a karar veriyoruz. Öncesinde hostel ve başka bir ev daha bakmıştık, hatta hostel ile Apartment Modus arasında epey tereddütte kalmıştık ama daha rahat ederiz diye evi seçtik. İyi ki de öyle yaptık. Booking üzerinden rezervasyon yaptığım için ‘Tesis ile iletişime geç’ özelliğini kullanarak, kiraladığımız evin sahibi Andrija ile yazıştık ve geleceğimiz saati belirttik. Vardığımız saatte Andrija ile kapıda karşılaştık ve evimizle tanışmak için asansörle yukarıya çıktık. Kendisi bize evi anlattı ve istersek Belgrad’ın merkezini ücretsiz gezdirebileceğini söyledi. Bu sayede hızlandırılmış ‘Belgrad gezilecek yerler’ listemiz de oluşmuş oldu.

    Andrija ile Belgrad’ın iç işlerini konuşurken

    Odalar Nasıl?

    Evin içerisi çok kullanışlı, gözüme çarpan ilk şey oydu. Ortada Amerikan tarzı açık mutfak ve bir masa var; odalar ve banyo bu ortak noktaya açılıyor. Koridor sevmeyen birini gönlünden fethediyor yani. Apartment Modus’da 3 oda ve 1 banyo var. Bir tane çift kişilik yatak, 2 tane de tek kişilik yatak var. Tek kişilik yataklardan biri arka odada, diğeri de salonda bulunuyor.

    Belgrad'da Nerede Kalınır?

    Benim kaldığım bu renkli oda, evin çocuk odası aslında. Ama yatak boyu büyükler için merak etmeyin. Oda içerisinde masa, çalışma masası, gardrop, ayna, komidin ve ısıtıcı bulunuyor. Belgrad’ın en soğuk zamanında dahi evde t-shirtle gezdim. Yalnızca ısıtıcı yüksek ayarda çalıştığında ses çıkartıyor ve uyutmuyor bu yüzden geceleri ısıtıcının derecesi 10’da kalırsa kendisi sessiz sedasız çalışmaya devam eder. Benim odam dışında arkadaşlarımın kaldığı diğer odada ise çift kişilik yatak ile bebek yatağı bulunuyor. Bu odada da ısıtıcı, gardrop ve masa var.

    Evin içerisinde belki bizim evden çok malzeme var. Mutfakta içinde ikramlıklar bulunan buzdolabı, aygaz, tencere tava, çatak kaşık, bardak, kahve makinesi ve kahve, aklınıza ne gelirse var. Keza ev içerisinde ihtiyaç duyulacak diğer her şey için de bu durum geçerli. İçerisi çok temiz. Hatta her şey deterjan koktuğu için Burhan Altıntop muamelesi gördü ev sahibimiz bizden. Kaldığım 5 gece içerisinde bir tek banyo yaparken elektrikli kazandaki suyun hemen ısınmamasından dolayı problem yaşadım. 3 kişi olunca bir kişiden sonra diğeri yıkanmak için epey bekliyordu ama Andrija eve tesisatçı ile gelerek sorunu çözdü ve bu problemi yaşadığımız için bizi dönüşte hava alanına kadar arabasıyla bıraktı.

    Apartment Modus’a Nasıl Gidilir?

    Apartment Modus, Belgrad’ın merkezine çok yakın konumda olan bir binanın 4. katında bulunuyor. Bu binada hem doktorların muayeneleri var hem de normal apartman sakinleri oturuyor. Yeri tam olarak Terazije Meydanı ve Zeleni Venac’a 1 dakika uzaklıkta. Belgrad’ın meşhur caddesi Knez Mihailova’ya ise yürüyerek 5 dakikada varılıyor.

    Belgrad'da Nerede Kalınır?
    Balkondan görülen manzara

    Eğer hava limanından otobüs ile gelecekseniz 72 numaralı otobüse binin ve son durak Zeleni Venac’ta inin. Zeleni Venac denilen yer, otobüslerin kalktığı ana yer. Yönünüzü sağa çevirin ve dümdüz yürüyün. 1 dakika sonra Apartment Modus’a varmış olacaksınız.

    Apartment Modus Fiyat

    Yurt dışında, hostel ya da otele göre tercih ettiğim konaklama çeşidi ev olduğu için Belgrad’daki evlerin fiyatlarını inceledim. Daha düşük fiyatta evler de vardı fakat konumu gereği biraz da işe hissiyat katınca Apartment Modus’u seçtim. 3 kişi 5 gece ödediğimiz ücret 158 euro idi. Gittiğim dönemde euro 4’e yakın olduğu için kişi başı yaklaşık 210 lira gibi bir fiyata denk geliyor. Benim için Belgrad’da nerede kalınır sorusu artık sorulmayacak şayet Belgrad’da kalacak yer arıyorsanız bence Apartment Modus’a göz atın. Türklerle arası çok iyi olan, Binbir Gece Masalı, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerimizi bilen, hatta resmi sitesini dahi Türkçeleştiren Andrija’nın sitesine göz atabilir; andrijai77@gmail.com adresinden ve +381 649293813 telefon numarasından kendisine ulaşabilirsiniz. Selamımı söylerseniz belki bir güzellik de yapabilir size:)

    One Comment

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir