Korfu Gezi Rehberi: Durmak Yok, Yunan Adaları Keşfine Devam

Korfu Gezi Rehberi: Durmak Yok, Yunan Adaları Keşfine Devam

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde nereye gitsek sorunsalına yine komşumuz Yunanistan çare oluyor. Son günlerde yaşadığımız olaganüstü hallerden ve en sonunda 3 aylık bir süre ile OHAL ilan edilmesinden dolayı yurt dışı çıkışlarında aksaklıklar ve yoğunluklar yaşansa da, en yakınımız olan Yunanistan hala iyi bir alternatif. ( Lütfen OHAL’de iken yurt dışı seyahatleriniz için gerekli tedbirleri almayı unutmayınız…)

Türk halkının Yunan Adaları’na olan ilgisi tartışılmaz. Hem ulaşım yakınlığı, hem uygun fiyat aralıkları, hem de kültürel benzerlikler Yunanistan’ı her zaman cazip kılıyor. Bu yüzden uzun tatil fırsatını Yunanistan’dan yana kullanıyoruz. Fakat Ege Denizi’nde yer alan adalardan birini değil, İyon Denizi’nde yer alan Korfu’dan yana karar kılıyoruz.

korfu-gezilecek-yerler

Size sunduğumuz hizmeti sadece Korfu ile de sınırlandırmıyoruz. Yunanistan’ı kafasına koymuşlar için gelsin Atina, Selanik, İskeçe, Kavala, Midilli ve onun güzel köyleri Petra, Molivos, Agiasos.

Korfu Adası

Kerkira olarak adlandırılan ve Yunanistan’ın kuzeybatısında; İyon Denizi’ndeki en büyük ikinci ada olan (birkaç küçük adasıyla birlikte adalar topluluğu) Korfu ya da İtalyanca versiyonuyla Korfu, tarihinde Osmanlı İmparatorluğu, İtalyanlar, İngilizler ve Almanlar tarafından işgal edilmiş. En nihayetinde Yunanistan’ın kontrolü altına alınan ada, şimdilerde dünyanın birçok farklı ülkesinden turist ağırlıyor. Çoğunluğunu İtalyan, Alman, Fransız ve Rus turistlerin oluşturduğu Korfu Adası’nda Türk turist oranı oldukça az. Öyle ki adada Türk olduğumuzu kimse anlamadı ve Türkiye’den geldiğimizi söyleyince duruma şaşırıp, Korfu’ya Türk turistlerin yeni yeni gelmeye başladıklarını söylediler.

Farklı milletlerden çok sayıda turist bölgeyi ziyaret ettiğinden İngilizce konuşulma oranı çalışan kesimde oldukça yüksek. Hiç zorlanmadık diyebilirim. Hatta çıktığımız tekne turunda çevirmen Yunanca, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça çeviri yaparak İlber Ortaylı’ya rakip olduğunu kanıtlamış oldu.

Turistik bir ada olan Korfu’nun en büyük geçim kaynağı da haliyle turizm. Ek olarak hediyelik eşya, zeytinyağı ve kumkuat meyvesinden üretilen likör, reçel gibi ürünler de adanın geçimini oluşturuyor.

korfu

Korfu’ya Ne Zaman Gidilir?

Temmuz ayına denk gelen Ramazan bayramında gittiğim Korfu, aşırı sıcak ve nemliydi. Gündüz 34-35 dereceleri, akşam ise 29 dereceyi gördüğümüz oldu. Akdeniz iklimine sahip olduğundan kışın ortalama sıcaklıklar 14-15, yazın da 31-32 derece seviyelerinde gözlemleniyormuş. Doğa severler için de en uygun mevsim bahar.

Korfu’ya Nasıl Gidilir?

Korfu’ya İstanbul’dan direkt ulaşım bulunmuyor. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan Aegean Airlines ile önce Atina’ya gidiliyor, aktarma ile de Korfu’ya ulaşılıyor. Aktarma süreleri oldukça önemli. Giderken aktarmayı 4 saat beklemek zorunda kaldık, dönüşte bu süre 1 saatti. Sonuç olarak 5 saatimizi aktarmaya vermiş olduk.

Adada yer alan Ioannis Kapodistrias International Airport, uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapan küçük bir havalimanı. Buradan İngiltere, İtalya, Belçika, Fransa ve daha birçok ülke ve lokasyona uçuş mevcut. Uçak alternatifi dışında araba ile Yunanistan Igoumenitsa’dan, İtalya Bari’den ve Arnavutluk Saranda’dan ve farklı diğer 6-7 lokasyondan kalkan feribotlar ile veya özel yatınızla da Korfu’ya gidilebiliyor. Feribot rezervasyonları ve bilet fiyatları için linkler burada, burada ve burada. linkleri inceleyebilirsiniz. Yat ya da tekne seçeneğini düşünüyorsanız, Korfu Town’da Benitses Marina veya Marina Gouvia‘yı tercih edebilirsiniz.

Korfu Adası’na bazı Yunan Adaları’ndaki gibi kapı vizesi ile giriş yapılamıyor. Bu sebeple Schengen vizesi almanız gerekiyor.

Korfu Adası’nda Ulaşım

Corfu Town’dan adanın diğer lokasyonlarına giden Blue ve Green Bus’lar mevcut. Havaalanından merkeze mavi otobüsler (Blue Bus) ve taksi ile ulaşım var. 23:00’te havaalanına indiğimizden ve aktarma ile toplamda ortalama 10 saatlik bir yolculuk yaptığımızdan taksiye binmeyi seçtik. Havaalanından kaldığımız otelin mesafesi ortalama 19 km’ydi ve taksiye 30 euro ödedik.

Korfu’da taksiler, taksimetre açmıyor. Bindiğimiz taksiye bunu sorduğumuzda ise açmıyoruz, fiyat bu dedi. Ancak otel çalışanlarına söylediğimizde ise açması gerektiğini belirttiler. Atina’yla kıyaslarsak taksi fiyatları oldukça yüksek.

Blue Bus; Metrobüslerin eski kasalarını Yunanistan’a getirmiş olabilirler. Blue Bus’lar, lokasyona göre ortalama 15-20 dakikada bir kalkıyor ve havaalanı dahil birçok yere sefer düzenliyor. Kötü tarafı otobüslerin erken bitmesi ve klimaların neredeyse çalışmıyor oluşu. Yetmezmiş gibi camlar da açılmıyor. Bu sebeple içeride bayılırsanız şoklara girmeyiniz.

Blue Bus’la 5 euro’luk bilet alarak tüm gün istediğiniz kadar blue bus yolculuğu yapabilirsiniz. Bir kerelik bilet fiyatı ise 1,20 Euro. Biletler duraklarda yer alan makinalardan ve otobüsün içinden alınabiliyor.

IMG_4437Green Bus; Bu da bizim şehirlerarası otobüslerin 2-3 eski kasası gibi. Adanın farklı lokasyonlarına sefer düzenleyen otobüs ücretleri, gideceğiniz yere ve bindiğiniz durağa göre değişiyor. Tek yön için 1,80 Euro verdiğimiz de oldu, 3,40 Euro verdiğimiz de. Green bus’larda günlük bilet sistemi mevcut değil. Ancak klimaları Blue Bus’lara göre daha iyi.

Taksi ile; Otobüs haricinde taksi de bir diğer alternatifi oluşturuyor. Fakat fiyatlarının yüksek oluşu son çare olarak taksiyi düşündürüyor.

Araba ile; Adada araba ya da motorlu taşıt (motorsiklet, ATV vb) kiralamak için birçok yerel firma mevcut. Ancak genelde düz vites araba var. Otomatik isterseniz bulmaları hem zor oluyor hem de fiyatlar nerdeyse 2 katına çkıyor. En küçük arabaların günlüğü 35-40 euro’dan başlarken; otomatik arabaların günlüğü 80-85 euro’lara çıkıyor. Her ne kadar adada ulaşım gelişmiş olsa da Palaiokastritsa gibi bölgelerde araba ihtiyacı duyuluyor. Bu yüzden araba kiralamak için kaldığımız otelden ricacı olduk ve isteğimiz üzerine günlüğü 60 euro’dan otomatik araba ayarladılar.

Korfu’da Nerede Kalınır?

Korfu, şehir merkezi ve sahil bölgeleri ile birçok farklı seçeneğe sahip. Burada  7 gün kalacağımız için tek bir lokasyona bağlı kalmak istemedik. Adada bizdeki gibi “her şey dahil” sistemine sahip oteller de var, pansiyon veya apart da.

Corfu Town, adanın doğusunda yer alan ve merkez olması sebebiyle otel fiyatlarının yüksek olduğu bir bölge. O yüzden bu bölgeye yakın diğer yerler tercih edilebilir. Bizim tercihimiz pansiyon tipi oteller oluyor. Böylelikle Corfu Town’un 9 km kuzeyinde bulunan Gouvia’da Iliada Beach Hotel ve Palaiokastritsa’da Zefiros Traditional Hotel’i seçiyoruz.

Iliada Beach Hotel: Sahile 20-30 metre mesafede yer alan Ilıada Beach Hotel’de kahvaltılı ya da yarım pansiyon seçeneği mevcut. Biz oda-kahvaltıyı tercih ettik. Kahvaltı Avrupa’nın kahvaltı standartlarına göre orta-iyi seviyedeydi ancak domates, salatalık çok lezzetliydi. Bir Çanakkale domatesi olmasa da Türkiye dışında onu bulmak da yetiyor. Otelin güzel bir bahçesi ve kendine ait bir restaurantı var. Personel de son derece sıcakkanlı (1500 soruma sıkılmadan cevap verdiler, oradan biliyorum).  Ancak klima için günlük 5 euro ek ücret talep etmeleri büyük eksiklik. Başlarda klimasız bu sıcağı atlatmamızın pek olası olmadığını düşünüyorduk ancak sonra çok da ihtiyacımız olmadığını farkettik. (5×4=20 euro da bu ihtiyacı sorgulamamıza sebep oldu)

korfu-gezilecek-yerler

Otele 5 dakika yürüme mesafesindeki otobüs durağı sayesinde adanın kuzeyini ve kuzey doğusunu gezdik. 7 numaralı Blue Bus ve Green Bus’lar ile bu bölgeden ulaşım sağlayabilirsiniz. Otel konusundaki tek sıkıntı denizden yana oldu. Denizi çok bulanık, yosunlu ve sıcaktı. Adada deniz için o kadar güzel seçenek varken deniz için burası asla tercih edilmemeli.

korfu-gezilecek-yerler

Zefiros Traditional Hotel: Doğuya elveda deyip, batıya merhaba demek için herkesin öve öve bitiremediği Palaiokastritsa’ya geldik. Palaiokastritsa Corfu Town’ın yanında tam anlamıyla kasaba gibi kalıyor. Corfu Town ile Palaiokastritsa arası 25 km. Son derece sakin, sessiz ve mükemmel bir denizi var. Ancak merkeze daha seyrek ulaşım var ve seferler erken saatlerde bitiyor.

Bölgenin tercih edilebilir otellerinden biri olan Zefiros, beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı. Konum olarak oldukça güzel, sahile yakın bir yerdeydi. Çalışanlar ise oldukça yardımseverdi. Önce tekne gezisi ayarlamada yardımcı oldular, sonra da araba kiralamada. Hatta tekne gezisi için otelden erken ayrılıp kahvaltıyı kaçıracağımız için eğer istersek bir gece önce sandviç veya başka birşey alabileceğimizi; sabah da kahvemizi alıp çıkabileceğimizi ilettiler.

korfu-gezilecek-yerler

Korfu’da Nerede Denize Girilir?

Korfu sahilleri birbirinden güzel ve sayıca fazla olduğu için, öncelikle ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Bu yüzden aşağıda sıralı listenin taşlık, kumluk, sıcak su, soğuk su, kop kop, sakin gibi ‘ne verelim abime’ sorusunun yanıtları olarak yazıldığını belirtelim.

Korfu’da sahiller halka açık. Giriş ücreti alınmıyor. Eğer şezlong ve şemsiye alacaksanız bunların parasını ödüyorsunuz. Bazı yerlerde yemek ücreti, şezlong ve şemsiyeyi karşılıyor. 2 şezlong ve 1 şemsiye için ortalama fiyat ise 7-8 euro.

1. Antipaxos (Αντίπαξος):  Burası Korfu’nun güneyinde kalan küçük bir ada. Ulaşım hem Korfu’dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla, hem de alternatif yollarla sağlanıyor. Korfu’ya gelmişken Paxos adası’nda konaklayabilir; kiralayacağınız küçük teknelerle tüm günü burada geçirebilirsiniz. Yine Korfu’dan Paxos’a gelen teknelerle sabah Paxos’a oradan da Antipaxos’a gelebilirsiniz. Aynı şekilde gün sonunda Paxos üzerinden Korfu’ya geri dönebilirsiniz. Biraz meşakkatli ancak kesinlikle değer.

korfu-gezilecek-yerler

Tekne turuna katılacaksanız, burada sadece yarım saat yüzmenize izin veriliyor. Ama bu yarım saat bile buraya aşık olmaya yetiyor. Turkuaz rengi suyu, kumluk denizi, sahili ve orta sıcaklıkta suyu ile Antipaxos’un Maldivler’e şirk koştuğuna dikkat çekerim.

2. Kassiopi (Κασσιόπη):  Adanın kuzeydoğusunda kalan Kassiopi sahili, taşlık bir plaja ve denize sahip.  Hemen derinleşen, berrak ve orta sıcaklıkta bir denizi var. Burası için balıklarla birlikte yüzüyorsunuz demek yanlış olmaz.

korfu-gezilecek-yerler

Sahilde şezlong ve şemsiye alabilme imkanınız bulunuyor. Fiyatları, 2 şezlong ve 1 şemsiye 7,5 euro civarında. Kassiopi’ye gelmek için Sidari’den kalkan Green Bus’lara binebilirsiniz. Dönüşte ise Kassiopi’den Corfu Town’a son otobüs 20:00. Kassiopi kendi içinde küçük bir çarşısı, limanı ve 3 farklı beach’i ile konaklama için de tercih edebileceğiniz yerlerden biri olabilir. Ancak 35 km mesafe ile merkeze uzak olduğunu unutmayın.

korfu-gezilecek-yerler

3. Paleokastritsa (Παλαιοκαστρίτσα): Korfu’ya gelirken yanınızda kesinlikle bulunması gereken iki şey deniz gözlüğü veya şnorkel. Çünkü her yerde balık sürüleri var. Palaiokastritsa plajı Korfu’nun batısında, iki kayalığın ortasında kalmış küçük kapalı bir liman şeklinde. 2 farklı plajı var. Diğer plajı da yine Paleokastritsa Manastırı’nın hemen yanında yer alıyor. Deniz temiz, taşlık ama sahili kumluk. Unutmadan, burada şezlong ve şemsiye yok. Teçhizatsız gitmeyiniz.

korfu-gezilecek-yerler

4. Ipsos (Ύψος): Kuzeydoğuda kalan Ipsos, uzun ve ince sahili ile tercih edilen yerlerden. Kıyılar taşlık ancak ilerisi kumluk. Suyu ise berrak, temiz ve sıcak. İpsos, oldukça uzun ve dar bir sahile sahip. Tek sıra şezlong ve şemsiyeler bulunuyor ve üzerinizden hemen yol geçiyor.

korfu-gezilecek-yerler

Tabii burası Yunanistan olduğu için sizi rahatsız eden bakışlar olmadığından sorun yok ancak araba ve otobüs sesi biraz sıkıcı olabilir. Yolun karşısında lokanta ve cafeler mevcut. Gouvia’da kalırken, oranın denizi kötü olduğu için İpsos’u ve Dassia’yı yakınlığı sebebiyle tercih etmiştik. Otobüs ile ortalama 15-20 dakikada ulaşılabilen bu sahiller, gençlerin rağbet ettiği yerlerin başında.

korfu-gezilecek-yerler

5. Canal D’amour (Σιδάρι): Adanın kuzeyinde yer alan Sidari sahilindeki Canal D’amour, denizin ve rüzgarın kayaları aşındırması sonucu ortaya çıkan bir doğal güzellik. Masmavi bir su ve kumluk bir denizi var buranın. Su oldukça sıcak ama Sidari sahiline göre bir nebze daha soğuk ve çok daha güzel. Burada denize 2 farklı yerden girebilir; tepedeki 2 farklı tesiste şezlong, şemsiye ve yiyecek-içecek ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bölgenin tek sıkıntısı, turistlerin yoğun ilgisi. Bu sebeple tüm gününüzü burada geçirmek istemeyebilirsiniz.

korfu-gezilecek-yerler

5 dakika yürüme mesafesindeki Sidari ise oldukça büyük bir sahile ve muhtemelen bugüne kadar görüp görebileceğiniz en sıcak deniz suyuna sahip. İnsana ‘burası kaplıca mı acaba’ diye düşündürecek kadar sıcak diyebiliriz. Sıcak suyun yanı sıra bir de oldukça sığ bir denizi var. Dalmak için önce yürümeniz gerekiyor.  Sidari, tercih edilecek son plajlardan olabilir ama Canal D’amour kesinlikle tercih edilebilir.

korfu-gezilecek-yerler

6. Agios Georgios – Kuzey Batı (Αγ. Γεώργιος Πάγων ): Aynı adla güney kısımda da bulunan Agios’un sahili kumluk, denizi taşlık, suyu berrak-temiz-soğuk olarak tanımlayabilirim.  Yaklaşık 6-7 km’lik bir sahil hattına sahip Agios Georgios’ta otellerin ve restoranların olduğu yerde, şezlong, şemsiye, duş, kabin gibi hizmetleri alabileceğiniz ya da kendi şemsiyeniz ve havlunuzla gelebileceğiniz alanlar mevcut.

korfu-gezilecek-yerler

Eğer soğuk denizi tercih edenlerdenseniz doğru yerdesiniz. Bakınız Kaş, Bozcaada. (Yazar burada Türkiye’de de böyle yerlerimiz olduğunun altını çizmek istemiştir.)

korfu-gezilecek-yerler

7. Malibu (Dasia) (Δασσιά): Malibu, adanın doğusunda Dasia sahilinin sonunda yer alan popüler sahillerden. Otobüsteki gençler burada inince sürü psikolojisine uyuyoruz. Deniz olarak İpsos ve Malibu aynı. Lokasyon olarak da birbirlerine çok yakınlar. Sadece Malibu’da mekanlar denize sıfır sayılacak seviyede ve nedense gençler burayı daha çok tercih ediyor. Sahil hattı boyunca yan yana cafeler dizili ve fiyatlar neredeyse eşit. Yalnız buraya gelmeyi düşünüyorsanız yola erken çıkın. Biz öğleden sonra 2-3 gibi gittiğimizde oturacak yer bulmakta zorlandık.

korfu-gezilecek-yerler

8.Glyfada (Γλυφάδα): Kop kop gençlerimizi buraya alalım. Bir sahile otobüslerle gençlerin akın ettiğini ilk kez görüyorum. Tur otobüsü, okul otobüsü tarzında onlarca otobüs durmadan sahile geliyor. Büyük ve tıklım tıkış bir mekan burası. Biraz daha Çeşme veya Bodrum’daki beach club tarzında düşünün.

korfu-gezilecek-yerler

Deniz yüzmek yerine daha çok salınmak amaçlı işlev görüyor. Yine sıcacık bir su ve kumluk bir sahil. Soranlara; sahilin en sonunda aileler veya daha sakin bir tatil isteyenler yani “biz”im için ayrılmış bir bölüm ve yukarıdaki restoranda yemek seçeneği mevcut.

korfu-gezilecek-yerler

Korfu’da Gezilecek Yerler

Old town: Eski şehir sur duvarları içinde yer alan, labirent şeklinde dar sokaklara sahip, bir bölümü araç trafiğine kapalı olan; hem tarihi yerleri ziyaret edebileceğiniz hem de bir kısmı şehir merkezi olarak da kullanılabilen bölgenin tamamı Old Town olarak adlandırılıyor. Kendisine Sultanahmet benzeri diyebiliriz. Buraya geldiyseniz, Old Fortress kısmında Bizans ve Venedikliler’e ait yapıları ziyaret edebilirsiniz.

St. Spyridonas Kilisesi: Corfu Town’da bir sokak arasında yer alan ve 1580’li yıllarda inşa edilen Yunan Ortodoks Kilisesi, İyon Adaları’ndaki en yüksek çan kulesine sahip. Corfu Town’un dar sokaklarından bile görülebiliyor.

korfu-gezilecek-yerler

Achilleion: Adadaki favori turistik mekanım Sisi’s Palace olarak da adlandırılan Achilleion oldu. 1889 yılında Avusturya Kraliçesi Elizabeth için adanın güney doğusunda yer alan Gastouri bölgesinde yazlık olarak inşa edilen bina bu ismi Homeros’un destanlarında yer alan Achilles karakterinden alıyor.

korfu-gezilecek-yerler

Binanın içinde ve bahçesinde Truva Savaşı’na ve Achilles’e ait heykel ve resim tasvirlerini görülür. İçeriye girildiğinde Yunan tanrılarına, İsa ve Meryem’e ait tasvirler ilk bakışta dikkati çeker. Saray, Kraliçe’nin 60 yaşında suikaste kurban edilmesinden sonra Alman Kaiser Wilhelm II’ye satılmış. Hatta 2. Abdülhamit’in Kaiser’e hediye ettiği bir vazo da  eserler arasında görülüyor.

korfu-gezilecek-yerler

Achillion’u gezmek için ücret 8 euro. Achilleion’un yanında yer alan Nova Bella Vista Cafe‘de, güzel bir manzara eşliğinde keyif yapmak da cabası.

Vlacherna Monastery: Corfu Town’a yaklaşık 20 dakika mesafedeki Kanoni Bölgesi’nde yer alan Vlacherna Monastery, denizin içinde sadece bir yürüme yolu ile ulaşılabilen küçük bir manastır. Manastırın yarısından fazlası hediye dükkanına dönüştürüldüğü için geziniz en fazla iki dakika sürüyor. Manastırı tepeden fotoğraflamak için gidilmeli.

korfu-gezilecek-yerler

Pontikonissi (Mouse Island): Vlacherna Monastery’nin karşısında yer alan bu adaya ulaşmak için manastırın önünden kalkan küçük tekneleri kullanıyoruz. Adaya fare adası denilmesinin nedeni, tepeden bakıldığında fareye benziyor olması. Bu küçük adada gezilebilecek tek yer ise bir şapel.

korfu-gezilecek-yerler

Korfu’da Ne Yenir?

Yunanistan, Avrupa ülkeleri içerisinde hem konaklama hem de yeme-içme açısından uygun seçeneklere sahip. Ege mutfağına sahip olması da yemek konusunda bizlere sıkıntı yaşatmıyor. Birçok cafe veya restoranda pita gyros veya souvlaki bulmak mümkün. Pita, bizim kebapçılarda masaya gelen pidelerin incesi. İçine et veya tavuk; ya da çöp şiş olan souvlaki konuluyor. Souvlakinin de et ve tavuk versiyonları bulunuyor. Bu konseptte bir yemeğin fiyatları 2,5 ile 6 euro arasında değişiyor.

korfu-gezilecek-yerler

Yunan yemeklerindeki favorim ise saganaki. Saganaki, bir tür peynir kızartması. Bu kızartma farklı peynirlerden yapılabiliyor ve genelde tuzlu peynirler tercih ediliyor. Deniz ürünleri ile aranız iyise suda baharatlar ile soğan ve domates gibi sebzelerle haşlanarak hazırlanmış midye yemeniz tavsiye olunur.

korfu-gezilecek-yerler

Yok ben Yunan mutfağı değil, daha farklı bir yemek arıyorum diyorsanız Corfu Town’da Çin restaurantından, İtalyan restaurantına, hatta Gouvia’da Hint yemeklerine kadar birçok farklı seçeneği bulmanız mümkün.

korfu-gezilecek-yerler

Fanari Lantern Restaurant: Old Town’un arka sokaklarında yar alan lokanta hem atıştırmalıkları, hem de deniz mahsullü makarnaları ile geçerli not aldı.

Il Pirata: Palaiokastritsa’da masaları dolu görünce vardır bir alamet-i farikası diyerek gittiğimiz Il Pirata, tam bir hayal kırıklığı. Salaş bir görüntüye sahip mekanın dolu olması yemeklerinin güzelliği değil, servisin aşırı derece yavaş olmasındanmış. İşletme, bir masanın siparişini hazırlamadan diğer siparişi almıyor. Eyvallah FIFO yöntemini biz de tercih ediyoruz ancak madem yan masadaki teyze ile aynı yemeği sipariş etmişim, ikisini de aynı ızgarada yapsan ölür müsün be şefim. Üstelik ızgara pirzola sipariş etmişim, yani özel bir hazırlanma süreci falan da yok. Sonuç: tam 1 saat sonra yemek geldi.

Korfu’da Gece Hayatı

Merkezdeki Museum Of Asian Art’ın merdivenlerine oturmak ve bir şeyler içmek, gece için iyi fikir. En güzel tarafı içkilerinizi kendinizin getiriyor oluşu. Bir de şanslı gününüzdeyseniz müzenin arkasındaki düğün ya da etkinlik gibi bir olaya denk gelirsiniz, ki böylece müzik işini de ücretsiz halletmiş olursunuz.

Bunun haricinde Corfu Town’da açık havada rahatlıkla oturabileceğiniz cafe/bar’lar ve pub’lar mevcut, fakat clup istiyorsanız, Korfu bu anlamda beklentilerinizi karşılamaz.

Korfu’da Neler Yapılır?

Tekne Kiralama: Tekne kiralama Korfu Adası’nın popüler aktivitelerinden. Bunun için Gouvia‘da, Sidari‘de ve birçok sahil hattında tekne kiralama hizmeti veriliyor.  2 kişiden 8-10 kişilik gruplara kadar istenilen sayıda tekne bulmanız mümkün.

Tekne Turu: İstanbul’daki boğaz turlarının bir benzeri olan günübirlik tekne turları da sıkça tercih edilen aktivitelerde. Corfu Town’da yer alan yeni limandan 3-4 farklı tekne turu yapabilirsiniz. Birden fazla firmanın hizmet verdiği bu tekne turları 5 euro farkla sizi adanın birçok yerinden, genelde otelinize yakın yerlerden alıp, yine dönüşte aynı yere bırakıyor. Paxos-Antipaxos-Blue Caves, Arnavutluk, Sivota-Blue Lagoon tekne turlarından birini seçerek adaya yakın yerleri keşfetmek mümkün. Turlar seçeneğiniz lokasyona göre kişi başı 30-40 Euro civarında. Biz tercihimizi Paxos-Antipaxos-Blue Caves’ten yana kullandık ve hiç pişman olmadık.

Kültür Gezileri: Eğer kültürel aktiviteler sizin için daha cazip ise Museum of Asian Art ve Byzantine Museum iyi bir seçenek.

Paxos-Antipaxos-Blue Caves Tekne Gezisi

Bizi tekneye ulaştıracak shuttle, sabah 8’de otelin önüne geliyor ve limana doğru yola çıkıyoruz. Üsküdar-Eminönü yolcu teknelerine benzer bir tekne ile selamlaştıktan sonra 09:30 gibi açılıyoruz. Tur, yarımadanın çevresinden başlıyor ve Old Fortress, tuz çıkarılan göl, Saint Georges Kilisesi, Sisi’s Palace (Achillion) ve Old Town denizden görülebiliyor. Rotada sıra, Laka ve Lefkimi‘ye geliyor. Laka Adası sülfürlü suyu ile bir kaplıca özelliği taşıyor. Lefkimi de yolcu alımı için durduğumuz bir noktamız oluyor. Lefkimi’den yaklaşık 1 saat sonra ise Blues Caves‘e (Mavi Mağara) varıyoruz. Buraya mavi mağara denmesinin, denizin maviliğinin kayalara vurarak o etkiyi yaratmasından geldiğini öğreniyoruz. Efsaneye göre de bu mağaralar Poseidon’un sevgilisi Amphitrite için yaratılmış.

korfu-gezilecek-yerler Burada fotoğraf çekimi yaptıktan sonra rotamız Paxos Adası oluyor. Paxos Adası özellikle zenginlerin ve ünlülerin yazlıklarının bulunduğu küçük bir ada. Geçim kaynağı zeytin ve el yapımı ve hediyelik eşya. Paxos Adası’nın tam karşısında ise daha küçük bir ada bulunuyor: Antipaxos. Evet, adanın tam karşısında olduğu için başına ‘anti’ eklemişler. Paxos Adası’na yakın olduğu için iki ada arasında küçük teknelerle git gel yapılabiliyor.

korfu-gezilecek-yerlerTekne 19.30’da turunu bitiriyor, ve bu süre zarfında Antipaxos’ta kısa bir yüzme molası, Paxos Adası’nda ise yaklaşık 2 saatlik bir serbest zaman veriyor. 2 saatlik bu süre ise yemek yemek ve adayı gezmek için uygun oluyor. Çünkü adanın denize girilen kısmı diğer taraflarda kaldığı için bununla vakit kaybetmek yerine adayı gezmek daha mantıklı.

korfu-gezilecek-yerler

Not: Dönüş yolunda teknede bazı küçük sürprizler olabiliyor ama bunu yaşayarak görmelisiniz.

 

No Comments

Post a Comment